Om mig

Om mig - Din guide i Rom

ROBERTO DI GIULIO 

OM DIN GUIDE I ROM > ROBERTO DI GIULIO

OM MIG


Jag heter Roberto Di Giulio och är auktoriserad guide i Rom på italienska, svenska, engelska och spanska. Jag är född och uppväxt i Italien och italienska är mitt modersmål.

Jag bodde i Stockholm i över 10 år och det är därför jag också pratar svenska flytande. I Sverige arbetade jag både som guide och lärare i italienska för vuxna.

Längtan till mitt hemland blev starkare och starkare med tiden, då bestämde jag mig för att delvis flytta tillbaka till Rom, även om jag ibland är i Stockholm där jag guidar italienska turister.

Min kärlek för den eviga staden började redan som barn och växte sedan fram med ålden.

Jag älskar att promenera i Roms magiska gränder som har förtrollat besökare genom alla tider och jag delar gärna med dig allt jag vet om Roms otroliga kultur samt både dess kända och gömda skatter.

Jag är fascinerad över livet i det antika Rom och även väldigt engagerad i de roliga historierna och de underbara konstnärerna bakom stadens monument, torg, palats och fontäner som gör Rom unikt i världen.

Min erfarenhet som guide har lärt mig att det är så otroligt mycket som man missar när man besöker en plats utan en lokal guide. Låt mig hjälpa dig att gör din vistelse i Rom speciell.

Är du nyfiken? Kontakta mig nu och berätta för mig vilka dagar du kommer att vara i Rom, vem som ska vara med dig och vilken tur/vilka turer som du är intresserad av. 

Vi ses i Rom!

Om du vill veta mer om mig och mitt jobb då kan du läsa recensioner om mina guidade turer på svenska i Rom på TripAdvisor.

Om du redan har följt en av mina turer i den eviga staden är du också välkommen att lämna din feedback.

Detta är viktigt för mig för att ständigt förbättra mina gästers upplevelser.