Vatikanen

Utforska den minsta staten i världen med Roberto

VATIKANENS SKATTER OCH HEMLIGHETER

ROBERTOS GUIDADE TURER > VATIKANMUSEERNA, SIXTINSKA KAPELLET OCH PETERSKYRKAN

VATIKANEN


Visste du att Vatikanens samling består av över 70.000 objekt, varav mindre än en tredje del visas upp i museerna? Varför heter kapellet "sixtinska" om alla vet att det var mest Michelangelo som målade det?

Vad representerar de två nyckarna i Vatikanens flagga? Hur kommer det sig att Drottning Kristina av Sverige ligger begravd i Peterskyrkan bland påvarna?


Under vår tur i Vatikanen får du svar på alla sådana frågor och du kommer att få en bättre uppfattning av världens minsta stat

Vi går in i de kolossala Vatikanmuseerna för att vandra bland de mest kända skulpturerna från antiken, vi blir imponerade av det majestätiska Sixtinska kapellet med sina unika fresker och under turens gång kommer vi att se några av världens mest underbara konstskatter.


Visningen innehåller också många intressanta kuriosa som man inte skulle känna till om man besöker Vatikanen utan guide.

Visste du att Michelangelo aldrig hade målat en fresk förut innan han fick uppdraget att dekorera Sixtinska kapellet? Är det verkligen sant att Peterskyrkans kupol inte är den största i Rom? Varför känner man sig omfamnad av kolonner när man står i mitten av Petersplatsen?


Turen pågår ungefär tre timmar och vi träffas direkt i Vatikanen (information om mötesplats kommer vid bokningen). Om du önskar att börja turen från hotellet går det att ordna om hotellet ligger centralt men tänk på att turen kommer att bli förlängd.

Din guide i Rom - Sixtinska kapellet

OM TUREN OCH PRISET


  • Turen kostar 150 euro (priset gäller upp till 7 personer, om ni är flera kontakta mig för en offert).
  • Om du önskar att börja turen från ett centralt hotell blir priset högre än att ses direkt i Vatikanen.
  • Turen är helt till fots inomhus på en välbesökt plats och det finns en del trappor. 
  • Vatikanen är en religiös plats vilket innebär att man måste klä sig passande för att undvika risken att inte bli insläppt.
  • Turen är tänkt för personer med olika bakgrund, oberoende på deras intresse för konst och religion.
  • Visningen passar även för barnfamiljer.