Mina turer i Rom

Rom genom italienska ögon

ROBERTOS TURER I ROM

DEN EVIGA STADEN MED DIN GUIDE I ROM > ROBERTOS TURFÖRSLAG

MINA TURER


Alla mina turer och stadsvandringar är tänkta för svenskar och skandinaver som vill uppleva Rom och Vatikanen på ett roligt och lärorikt sätt. Tillsammans med mig får du information om Roms olika ansikten, från historia och konst till det lokala köket och vardagslivet.

Du kan välja mellan mina fem turförslag som presenteras på den här sidan. Klicka på knappen "Mer om turen" som du hittar vid varje beskrivningsruta för att få veta mer om innehåll och pris.

Om vu vill ha en allmän introduktion om staden för att börja orientera dig då rekommenderar jag turen Roms torg och fontäner. Om du istället är intresserad av antiken och vill lära dig mer om den tiden då kan du välja turen det antika Rom. Så klart går det att boka båda turerna - om så önskas - eftersom de kan kombineras på ett fördelaktigt sätt på två halvdagar.

Om du önskar att besöka Colosseum, Forum Romanum och Palatinen med mig går det att ordna, men försök att kontakta mig i god tid så att vi kan reservera inträdesbiljetten (i Colosseum får det vistas endast 3000 personer samtidigt och det är därför viktigt att boka i förväg).

Jag kan guida dig även i Vatikanen, där vi tillsammans kan besöka Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan, men även i detta fall är det viktigt att reservera inträdesbiljetten i förväg.

Om du studerar italienska och vill öva språket under en vandring i Rom då passar turen Italienska på promenad perfekt för dig. I så fall behöver jag känna till dina förkunskaper i språket och vad du önskar att se i Rom med mig under promenaden.


ROMS TORG OCH FONTÄNER


En tre timmars stadsvandring på Roms häftigaste torg där vi möter både den barocka och den antika staden.


Jag avslöjer alla hemligheter bakom ikoniska ställen som Spanska Trappan, Trevifontänen, Pantheon och Piazza Navona.


Du kommer också att upptäcka med mig några mindre kända pärlor och smultronställen i centrala Rom som är svårt att hitta på egen hand.COLOSSEUM, FORUM ROMANUM OCH PALATINEN


En tre timmars vandring i detta otroliga arkeologiska område där även en enda kolumn kan avslöja underbara historier.


Vi går in i Colosseum för att veta mer om hur en vanlig dag såg ut på arenan. Sedan fortsätter vi till Forum Romanum där allt av vikt i Rom inträffade i skuggan av templenPå Palatinen följer vi istället tusen år av historia, från Romulus till kejsarna.ITALIENSKA PÅ PROMENAD


Tre timmars promenad i Rom med mig som är både guide och lärare. Du får höra om staden på lätt italienska, du har möjlighet att småprata med mig och du får på så sätt öva språket och utöka ditt ordförråd.


Jag har jobbat i över tio år som lärare i italienska för vuxna och i den här turen kombinerar jag detta med en stadsvandring i Rom.

Turen utformas efter dina önskemål.DET ANTIKA ROM


Tre timmars promenad i Roms antika historia där jag bland annat går igenom hur romarna levde för 2000 år sedan.


Framför de magnifika resterna av den antika staden förklar jag hur Rom föddes och hur kunde en liten by på sju kullar erövra hela Medelhavet. 


Du kommer att lära dig vad romarna gjorde på fritiden, vad de var intresserade av, hur de klädde sig och hur deras hus såg ut.VATIKANEN


Tre timmars guidad visning i världens minsta stat där vi upplever magnifika konstverk, sagolika fresker och storslagen arkitektur.


Vi besöker en del av Vatikanmuseerna med sin otroliga samling av skatter, vi går in i Sixtinska kapellet för att uppleva Michelangelos värdskända fresker och vi avslutar i Peterskyrkan, katolicismens hjärta.